5 sfaturi utile pentru a amenaja o bucatarie moderna

 

O bucatarie moderna este probabil visul oricaruia dintre noi, mai ales pentru ca aici este locul in care, de cele mai multe ori, ne incepem si terminam ziua alaturi de familie. Pentru a aduce un plus de originalitate acestei camere, urmeaza cateva sfaturi simple.

5 sfaturi de amenajare a bucatariilor moderne

 

 

  • Mobilierul

 

Cele mai potrivite piese de mobilier pentru amenajarea unui spatiu in stil modern sunt cele modulare. De asemenea, fata de stilul traditional, mobila este mult mai compacta, pentru pastrarea cat mai libera a camerei, fapt care da senzatie de marire a spatiului. Pentru o bucatarie moderna, aseaza o insula sau un bar, alaturi de care sa pui scaune inalte. Foloseste aparatura incorporata in mobilier, pentru a o masca si pentru a salva spatiu.

 

 

  • Culorile

 

Culorile folosite pentru decorarea bucatariilor moderne sunt ori in tonuri neutre, fie foarte vii. Traditionalismul culorilor folosite pentru bucatariile traditionale, nu isi gaseste locul in astfel de amenajari. La fel, texturile liniare, geometrice si cat mai vesele sunt perfecte pentru crearea unui stil modern.

 

 

  • Materialele

 

Cand vine vorba de amenajarea unei bucatarii moderne, posibilatile sunt nelimitate. Designul trebuie realizat in functie de gusturile personale, in primul rand, dar tine cont totusi si de  cateva caracteristici specifici stilului modern. Nu-ti fie teama sa utilizezi materiale lucioase pentru mobilier, sau chiar sa imbini elemente din metal sau sticla.

 

 

  • Podeaua

 

Podeaua face si ea parte din designul complet al unei camere. Desi, de obicei se foloseste gresia datorita usurintei cu care se curata, acest lucru nu este obligatoriu. In functie de necesitatile tale si de gradul de confort pe care ti-l doresti, dar si de bugetul de care dispui alege un parchet de calitate, sau marmoleumul. Daca doresti, alege si un covoras cu motive potrivite pentru bucatarie, pe care il poti utiliza ca pe o pata de culoare.

 

 

  • Lumina

 

Intr-o bucatarie moderna, lumina joaca un rol foarte important. Intreaga camera poate fi pusa in evidenta doar prin aplicarea surselor de lumina potrivite. Opteaza pentru spoturi, care sa se regleze in functie de intensitate. Astfel, atunci cand gatesti vei avea suficienta lumina pe care mai apoi, in cadrul unei cine romantice, de exemplu, sa o poti micsora, creand o ambianta calda.

 

Nuscocitta: solutii de amenajare pentru o bucatarie moderna 

Pentru ca in orice proiect de amanajare, detaliile fac diferenta, Nuscocitta ofera servicii de finisaje si detalii pentru casa ta. Solutii de incalzire termica prin pardoseala, aparataj terminal, dar si placari sau tamplarie interioara- totul pentru ca tu sa te simti confortabil in propria locuinta.

De asemenea, specialistii Nuscocitta executa si lucrari de termoizolare realizate cu Polistiren de 10 cm grosime, pentru mentinerea unei temperaturi optime in casa ta.