7 trucuri prin care casa ta poate arăta luxos cu un buget redus 

 

Cu toții ne dorim o casă frumoasă și sofisticată. Cu toate acestea, banii ar putea sta, de multe ori, în calea dorințelor noastre. Există însă modalități prin care putem conferi căminului nostru un aer luxos, chiar dacă, în realitate, piesele cu care ne lăudăm au costat mult mai puțin decât și-ar imagina musafirii.

 

 

  1. Trei este un număr magic

 

Seturile de trei tablouri s-au bucurat de foarte mare popularitate în ultimii ani, însă prețurile acestora pot fi destul de mari. Există, însă, o modalitate prin care poți scuti o parte din bani: realizându-ți propriul set. Poți descărca o imagine care îți place de pe internet și o poți imprima într-o dimensiune foarte mare. Următorul pas este să cumperi trei rame foto identice și să tai imaginea astfel încât să obții trei bucăți. Poți pune bucățile foto în rame, după care poți alinia tablourile astfel încât, din toate trei, ca dintr-un puzzle, să rezulte fotografia inițială.

 

  1. Creează o iluzie

Cu cât este mai mare covorul, cu atât pare mai mare și camera. Alege, așadar, covoare mari, pe care să îți încapă, în întregime, toată mobila. Păstrează însă o distanță de 30-45 de centimetri între marginile covorului și perete.

 

  1. Mai puțin, dar mai bine

Decât să umpli toate rafturile bibliotecii cu cărți, mai bine optează pentru un aspect minimalist, mai puțin aglomerat. Poți plasa pe rafturi și câteva vaze sau alte obiecte decorative, de dimensiuni și culori diferite, pentru o bibliotecă cu personalitate. În plus, poți plasa lângă bibliotecă un scaun confortabil, pentru a transforma acel loc într-o zonă pentru lectură.

 

Accentele de culoare dau o notă sofisticată

 

  1. Îndrăznește!

Fiecare casă are nevoie de un centru de interes. Poți face un centru de interes dintr-un tablou imens din living – tablou pe care îl poți realiza chiar tu, scutind, astfel, sume mari de bani contra unul artificiu de design cu un aspect luxos. Secretul stă, însă, în alăturarea a trei pânze pentru obținerea unui tablou-gigant. Nu trebuie să pictezi ceva elaborat – poți alege o temă abstractă.

 

  1. Elemente „picante”

Pentru un dormitor deloc plictisitor, vopsește un perete într-o culoare mai închisă și acoperă-l cu fibră de sticlă. Efectul texturat va da un aer intim și cald încăperii, dar, totodată, pretențios.

 

  1. Lumina naturală

Dacă ai o casă luminoasă, lasă lumina să-și facă treaba – alege, în schimb culori neutre pentru pereți, pardoseală și piese de mobilier. Te poți „juca”, însă, cu o lenjerie deosebită în dormitor sau cu pernuțe cu diverse imprimeuri în living.

 

  1. Mixuri eclectice

Deși adoptarea unei palete naturale de culori este cea mai bună idee, accentele de culoare și textură pot completa într-un mod sofisticat tonurile de gri, alb sau bej din cameră.