Care sunt principalele atributii pe care le are un Diriginte de Santier?

 

Fie ca esti directorul unei companii si doresti sa construiesti o cladire de birouri, un ansamblu rezidential sau pur si simplu vrei o casa pentru tine si familia ta, atunci esti obligat prin lege sa apelezi la un diriginte de santier. Rolul acestuia este de a supraveghea si coordona lucrarile, facandu-se in totalitate raspunzator de ele.

Pana nu de mult, in urma cu doi ani, angajarea unui diriginte de santier era necesara doar in cazul lucrarilor mai complexe. De la jumatatea anului 2015 s-a introdus legal obligativitatea prezentei unui coordonator autorizat pentru gestionarea lucrarilor chiar si in cazul constructiei unei case la tara.

Ce e un Diriginte de Santier?

Dirigintele de Santier este cel care raspunde de calitatea unei lucrari, realizeaza verificari pe santier pentru a se asigura ca ceea ce e stabilit in proiectul tehnic si caietul de sarcini este indeplinit. Acesta este autorizat de Inspectoratul de stat pentru constructii.

Care sunt principalele atributii ale unui Diriginte de Santier?

         Verifica proiectele si viabilitatea lor

         Verifica respectarea legislatiei privind produsele de constructii

         Verifica autorizatia de constructie

         Supravegheaza desfasurarea lucrarilor conform proiectului tehnic

         Selecteaza executantii si materialele de lucru

         Ofera consultanta executantului si viitorului proprietar

         Intocmeste procese verbale pe fiecare faza determinata

         Sesizeaza eventualele probleme care pot aparea pe parcursul executiei si are dreptul de a cere incetarea constructiei daca nu este realizata corespunzator

         Este atent la realizarea unei lucrari de calitate, conform prevederilor din proiect si legii nr. 10 cu privire la calitatea lucrarilor de constructii

         Verifica respectarea tehnologiei de executie

Pentru ca orice constructie are nevoie de un Diriginte de Santier si Parcul Rezidential Citta a beneficiat de cei mai buni specialisti pentru a transforma un spatiu in gol intr-unul locuibil.

 

Vino la Nuscocitta.ro pentru a vedea ce inseamna sa fii acasa!