5 lucruri de care să ții cont înainte să te muți în noul tău apartament

Sursa foto: Nuscocitta.ro

 

Totul s-a derulat conform planului și ți-ai achiziționat așa cum ai visat, propria ta locuință. Dacă ai facut alegerea să îți iei un apartament nou într-un frumos complex rezidențial, înseamnă că ai utilitățile, finisajele necesare și că te poți muta chiar dacă nu ai achiziționat toate piesele de mobilier. Foarte important, ține cont de câteva sfaturi pentru ca mutarea să se desfășoare cu maxim de avantaje.

 

  1. Înarmează-te cu suficiente cutii

Înainte de toate ai nevoie de cutii în care să îți pui lucrurile. Încearcă să le obții gratuit de la supermarketul din imediata apropiere. Scrie pe fiecare în parte ce conține, iar cutiei în care ai pus vesela de bucătărie adaugă-i cuvântul “fragil”. Foarfeca și banda adezivă va trebui să le ai la îndemână.

Foarte important, adaptează-te în funcție de mijlocul de transport pe care îl vei folosi. Dacă vrei să te descurci cu propria mașină care este mică, mai avantajos decât cutiile mari de carton vor fi sacii. Astfel, vei putea transporta mai mult cu un numar mai mic de drumuri.

 

  1. Decide ce nu-ți mai trebuie

Cu ocazia mutării într-un apartament nou este un moment prielnic să faci ordine în lucruri. Nu are rost să îți încarci noua locuință cu obiecte demult uitate sau cu haine care nu îți mai plac, dar care încă au rămas în dulap. Împachetează separat tot ce nu mai ai nevoie și încearcă să le oferi gratuit sau contra cost pe site-uri dedicate.

 

  1. Pune într-o cutie obiectele necesare pentru prima zi

Îți va fi mai ușor dacă tot strictul necesar îl vei avea laolaltă, așadar într-o singură cutie inscripționată. Te va ajuta pentru primele 24 de ore petrecute în noua ta locuință. Lenjeria de pat, periuța de dinți, deodorantul sau proasoapele sunt doar câteva dintre obiectele de care vei avea nevoie în primă fază.

Totodată, pune-ți în această cutie și ținuta vestimentară completă pentru o zi de lucru. Dacă nu ai putut să îți iei concediu, va trebui să fii gata de serviciu.

 

  1. Stabilește cu ce transporți tot ce ai împachetat

Dacă zona în care ai stat ți-a plăcut și ai ales așadar să te muți în același cartier, dacă ai mașină, atunci mutarea o poți face ușor, fără să apelezi la ajutoare, poate doar la un prieten. Dacă distanța însă este mare, ai adunat deja 8-10 cutii generoase pentru a fi transportate, poți apela la o firma specializată care îți va depozita totul într-o mașină uriașă, astfel că lucrurile tale vor ajunge rapid la destinație.

 

  1.   Ai grijă de ființele dragi

Daca ai un copil mic este bine să îl privezi de agitația și tumultul datorate schimbării. Încearcă să îl lași în provincie la bunici sau dacă nu este cu putință, angajează o bonă care să îi ofere atenție sporită în timp ce tu vei împacheta.

În cazul în care ai un patruped, nu îl lăsa să se învârtă în jurul tău și să se ascundă în cutiile de carton sau mai grav, să le răstoarne. Amenajează-i un spațiu al lui în noul apartament cu pătura și jucăria lui preferată, cu bolul de mâncare și apă, apoi întoarce-te după el peste cateva ore când ai terminat împachetatul. Asigură-te, însa că nu plânge cât tu vei fi la vechea locuință, căci s-ar putea să te pui rău cu noii vecini.

 

Città Residential Park este ansamblul de apartamente în care oricine și-ar dori să se mute, pe placul chiar și a celor mai pretențioase gusturi. Apartamentele luminoase și eficient compartimentate, cu finisaje și dotări de top, fac din ele o alegere de casă așa cum ți-ai dorit mereu.