Cele mai eficiente solutii de incalzire utilizate in ansamblurile rezidentiale noi

 

Complexurile de locuinte nou construite utilizeaza metode moderne si eficiente in ceea ce priveste sistemul de incalzire. Avantajele sunt atat de partea dezvoltatorilor, insa cu siguranta de beneficiile pe termen lung se bucura proprietarii, care au in acelasi timp confortul dorit dar si economii importante la plata facturilor. Printre cele mai frecvente tipuri de instalatii de incalzire se numara cele care functioneaza cu ajutorul cetralelor termice in condensatie si care furnizeaza  caldura prin pardoseala.

 

De ce sa alegi un apartament care are montata o centrala termica in condensatie  

Unul dintre motivele pentru care aceste tipuri de centrale sunt preferate de dezvoltatorii ansamblurilor rezidentiale tine de eficienta energetica pe care o ofera ele. Bineinteles, eficienta unui sistem termic mai depinde si de factori precum gradul de izolare al locuintei, caldura furnizata de apartamentele vecine etc, insa ea se poate obtine si prin montarea unei centrale potrivite.

Create cu scopul de a economisi consumul de energie si de a da un randament mai bun fata de centralele termice clasice, modelele care functioneaza pe baza de condensare pot produce o scadere a consumului de gaze naturale cu pana la 30-35%, ceea ce va reduce, implicit, costurile facturilor. Pe langa acesta beneficiu major pe care il ofera, centralele termice in condensatie au multe alte avantaje.

 

Avantajele incalzirii prin podea

Centralele termice in condesatie sunt utilizate pentru sistemele de incalzire prin pardosela, dar raman la fel de eficiente si cand se folosesc radiatoarele. Totusi, din ce in ce mai multi investitori imobiliari au renuntat la instalatiile clasice cu radiatoare si opteaza pentru incalzirea prin podea. Nu este de mirare, avand in vedere avantajele. In primul rand, cel mai important de mentionat este ca acest sisteme ofera un mare plus din punct de vedere al aspectului interior al apartamentului, intrucat nu mai exista tevi inestetice, iar spatiul este mai mare deoarece caloriferele lipsesc.

In plus, incalzirea prin pardoseala creeaza un mediu mai sanatos pentru organismul uman deaoarece permite caldurii sa treaca de la membrele inferioare spre sus, ceea ce asigura o tranzitare eficienta a caldurii.

 

Desi integrarea unui astfel de sistem necesita un buget mai mare decat in cazul altor solutii alternative de incalzire, iar acest lucru se va reflecta si in pretul apartamentului, pe termen lung investitia va fi amortizata. Fata de modalitatile traditionale, incalzirea prin pardoseala are o economie de consum de 40%.

 

Inainte de a achizitiona un apartament in orice complex rezidential, informeaza-te cu privire la toate aceste aspecte care tin de utilitatile puse la dispozitie. Calitatea componentelor si a lucrarilor de executie ale sistemului de incalzire sunt foarte importante pentru siguranta ta, dar si pentru a eficientiza costurile.