Cum să găsești o primă casă care să-ți aducă profit la vânzare


(Sursa foto: Pexels.com)

 

Pentru cei mai mulți dintre noi, achiziționarea primei case este un pas foarte important în viață. Cu toții suntem mai mult sau mai puțin influențați încă din copilărie de aspectele romantice pe care le presupune cumpărarea unei locuințe, fiind foarte dificil să ne imaginăm că este probabil să locuim în altă parte odată cu trecerea anilor.

 

Însă ce părere ai de următorul scenariu: nu ar fi frumos ca, atunci când va sosi momentul să te desparți de minunata ta locuință, să poți obține un profit semnificativ pe care să-l investești în achiziționarea următoarei locuințe? Deși acest aspect nu trebuie să fie neapărat definitoriu în selecția primei tale case, este cu siguranță unul care merită avut în vedere.

 

Dacă și pentru tine sună atractiv, mai jos ți-am enumerat 4 aspecte pe care trebuie să le ai în vedere pentru identificarea unei locuințe care să-ți aducă profit la vânzare.

Compartimentare

Desigur, vrei ca prima ta casă să fie locuibilă, având în vedere că și tu o vei utiliza pe parcursul următorilor ani din viața ta. Însă, pe lângă potrivirea la nevoile tale, ia în calcul și modul în care viitorii potențiali cumpărători văd stilul de compartimentare al locuinței. De exemplu, un apartament spațios cu 2 camere poate fi foarte atractiv pentru cupluri aflate la început de drum, și astfel va fi mult mai ușor de vândut, existând o cerere mai mare.

Cartiere cu școli

Este simplu: complexele rezidențiale cu școli bune în apropiere sunt mai căutate. Dacă se întâmplă să locuiești într-o zonă cu puține centre educaționale de prestigiu, orientează-te către părți ale orașului în care oferta din perspectiva educațională să fie mult mai atractivă. Astfel, valoarea și atractivitatea potențialei tale proprietăți va crește.

Deschidere la opțiuni

Orientează-te către cât mai multe cartiere posibil, nu doar cele care te atrag. Ține minte să ai în vedere piața: acordă atenție zonelor care înregistrează creșteri de preț pe plan imobiliar și creșteri din punct de vedere al locurilor de muncă din apropiere. Odată ce ai identificat cartiere cu potențial de creștere în viitor, caută viitoarea ta locuință acolo, chiar dacă poate nu este cartierul la care te gândeai inițial.

Unicitate

Poți fi suficient de norocos încât să îți iei prima casă într-o zonă aflată în creștere din punct de vedere al valorii imobiliare. Vestea bună este că vei înregistra profit la vânzare. Însă, vestea nu tot atât de bună este că există șanse mari să ai parte de competiție din parte unor oameni care vor și ei să vândă locuința pentru a obține profit.

 

De aceea, trebuie ca locuința ta să poată ieși în evidență din multitudinea de oferte pe care potențialii cumpărători le au la dispoziție. Gândește-te la aspectele care fac ca locuința pe care îți dorești să o cumperi să fie unică, și alege să o achiziționezi pe cea care iese în evidență.