Identifică-ți prioritățile: 3 lucruri care chiar contează atunci când îți cumperi prima casă


(Sursa foto: Pexels.com)

 

Nimeni nu poate nega că achiziționarea primei tale case este un proces entuziasmant. Însă, uneori te poți lăsa prins atât de mult de fantezia identificării casei visurilor tale, încât să uiți care sunt aspectele esențiale de care ai nevoie.

 

În timp ce o priveliște superbă și locul de parcare contează, acestea nu ar trebui să fie în topul criteriilor tale de selecție a viitoarei locuințe. Citește mai jos pentru a afla ce factori contează cu adevărat atunci când cumperi prima ta casă din București, și ține minte aceste aspecte atunci când începi căutările, pentru a te asigura că la final vei deține locuința care ți se potrivește cu adevărat.

Drumul la muncă

Timpul petrecut pe drum până la locul de muncă pare să fie primul aspect în care majoritatea persoanelor care caută o locuință ajung să facă un compromis. Deși este adevărat că vei avea parte de mai multe beneficii pentru bugetul disponibil cu cât ești dispus să călătorești mai mult, realitatea este că o navetă de durată până la locul de muncă va avea un impact semnificativ asupra ta de-a lungul anilor.

 

Atunci când analizezi care este cartierul potrivit pentru tine, ar trebui să iei în calcul câte ore vei petrece în mașina ta pe drum în fiecare săptămână, și cum anume îți va fi impactată viața ta de către acest aspect. Se merită să te muți în acel loc dacă orele petrecute pe drum nu-ți vor mai permite să faci lucruri care chiar contează, cum ar fi să stai alături de prietenii și familia ta? Cel mai indicat este să te orientezi către un cartier rezidențial aflat în apropierea cât mai multor puncte de interes, ca astfel să existe un echilibru între preț și calitatea generală a vieții tale.

Potențialul de vânzare sau închiriere

În zilele noastre, este foarte probabil ca prima ta locuință să nu fie casa în care vei locui pentru totdeauna. Și, fie că te vei muta datorită unui nou loc de muncă sau datorită creșterii numărului de membrii ai familiei tale, este important să fii interesat de potențialul de vânzare sau închiriere al primei tale case.

 

Cu acest factor în minte, gândește-te dacă potențialii cumpărători vor fi interesați de ceea ce tu vrei să devină prima ta locuință. Unul dintre principalele aspecte pe care trebuie să le ai în vedere este locația. Asigură-te că locuința pe care vrei să o cumperi este poziționată într-o zonă atractivă și, dacă este posibil, în apropierea unor puncte de interes precum școli, magazine, mijloace de transport etc.

Costuri de întreținere

Ca și deținător al unei locuințe pentru prima dată, probabil că aspectul întreținerii unei proprietăți va fi nou pentru tine. Atunci când te afli în căutarea primei tale case, ar trebui să fii realist cu privire la nivelul de muncă și resurse pe care ești dispus să-l investești în mentenanța acesteia.

 

Acest aspect trebuie luat în calcul și când vine vorba de condiția în care se află în prezent locuința, cât și de costurile periodice pentru întreținerea acesteia. Fii sincer cu tine și familia ta, și gândește-te dacă ești dispus să te orientezi către o proprietate care are nevoie de renovare sau către un apartament nou cu cele mai calitative finisaje.