Importanța locului de parcare în achiziționarea unui apartament

Sursa foto: nuscocitta.ro

 

Alegerea unui apartament este o decizie foarte importantă. De cele mai multe ori, această decizie aduce cu sine și o listă interminabilă de elemente pe care trebuie să le luăm în considerare atunci când căutăm locuința potrivită, ceea ce poate duce uneori la neglijarea unor aspecte care pot fi foarte benefice, atât din punct de vedere practic, cât și financiar.

 

Un astfel de element este locul de parcare. Deseori omis în momentul achiziționării unei proprietăți, locul de parcare, costurile și valoarea acestuia ar trebui luate în calcul atunci când o proprietate este analizată, fie că ești o persoană care conduce, sau nu. Nu este nevoie de prea multe analize complexe pentru a observa că, în prezent, numărul de mașini de pe străzile orașului este mai mare ca niciodată. Una dintre consecințele acestui fapt este că parcarea a devenit o mare problemă a zilelor noastre, și aceasta este o realitate care nu pare să se schimbe în bine prea curând. Autoritățile introduc din ce în ce mai multe restricții de parcare, inclusiv în zonele rezidențiale, și sunt slabe șanse ca mulți dintre noi să renunțăm la automobilul personal. În acest context, este foarte probabil ca peste câțiva ani, locul de parcare să devină un lux într-o măsură mult mai mare decât este deja.

Locul de parcare adaugă valoare proprietății?

Pe scurt, da. Existența unui loc de parcare asociat proprietății tale poate fi o caracteristică foarte benefică, unele rapoarte susținând faptul că acesta poate aduce o creștere de până la 13% la valoarea unei proprietăți, comparativ cu o proprietate similară care nu beneficiază de acest avantaj. Chiar și dezvoltatorii iau în calcul acest aspect în momentul proiectării și construirii noilor cartiere rezidențiale, și taxează în plus pentru vânzarea unei locuințe care include un loc de parcare. De exemplu, în cazul Città Residential Park, care cuprinde un număr total de 380 de apartamente, vor fi disponibile pentru vânzare 465 de locuri de parcare atât subterane, cât şi supraterane.

Merită dacă nu conduc?

Absolut, datorită motivelor mai sus menționate. Într-adevăr, costul va fi mai ridicat când vei achiziționa apartamentul, dar vei putea solicita un preț mai mare la vânzare. În plus, atractivitatea proprietății tale va crește, iar vânzarea acesteia va fi mai facilă. De asemenea, nu uita că poți folosi acel spațiu și în cazul în care nu conduci: deși poate este o metodă mai des întâlnită în Occident, mulți oameni își închiriază locul de parcare pe care nu-l folosesc.