Sursa foto: Pixabay.com

Nicio locuință nu va fi perfectă. Chiar și dacă vei alege casa visurilor tale, vei avea de făcut câteva compromisuri. Chiar dacă acest lucru este adevărat, este indicat ca, atunci când te afli în căutarea unei noi locuințe, să ai o atitudine deschisă, mai degrabă decât să te limitezi la niște factori și aspecte pe care ți le dorești.

Cu toate acestea, există anumite limite pe care trebuie să le ai în vedere atunci când vine vorba de a face compromis. În rândurile de mai jos vă expunem 3 dintre cele mai importante aspecte pe care trebuie să le ai în vedere atunci când cauți o nouă locuință, zonele în care nu trebuie să faci compromis atunci când vine vorba de achiziționarea unei case. Verifică această listă și ai în vedere informațiile atunci când te afli în căutarea de case.

Locație

Fie că este vorba de navetă, de drumul până la școala copilului sau de cartierul preferat, locația tinde să fie cel mai important aspect al unei locuințe. Un interval de 30 de minute adăugat la timpul petrecut pe drumul spre muncă poate avea un impact drastic asupra timpului tău liber și stării de spirit. De exemplu, dacă vrei să ai acces la facilități precum metrou, magazine sau viața de noapte, atunci vei avea parte de un nivel scăzut al calității vieții dacă vei alege să trăiești într-un loc aflat la distanță de astfel de punte de interes.

Deși poți alege întotdeauna să îți renovezi locuința și să înlocuiești de exemplu parchetul sau mobila din bucătărie, nu vei putea niciodată să schimbi cât durează pentru a parcurge drumul până la magazin pentru a face cumpărăturile. Înainte de a de angaja să achiziționezi o locuință, asigură-te că ești mulțumit cu privire la timpul până la muncă, durata de timp petrecută până la magazine și accesul la mijloacele de  transport.

Renovare vs “La cheie”

Când vine vorba de starea în care se află viitoarea ta primă locuință, răspunsul este simplu: cumpără ceva care se află în starea în care îți dorești tu. Desigur, deși nu toate apartamentele cu finisaje și detalii de calitate se vor afla în bugetul tău, și poate vor mai avea nevoie de modificări pentru a se alinia la gusturile tale, cu siguranță acestea vor fi locuibile.

În schimb, o casă aflată într-o stare degradată va avea nevoie de o multitudine de modificări pentru a putea deveni acasă. Desigur, aceste locuințe pot avea un preț mai mic, dar va trebui să iei în calcul și timpul și banii pe care îi va presupune renovarea unei astfel de proprietăți pentru ca aceasta să devină locuibilă.

Bugetul

Dacă abia îți permiți să acoperi ratele și întreținerea, atunci nu vei avea suficienți bani pentru a face altceva în afară de muncă, ceea ce va scădea calitatea vieții tale. Soluția este ca întotdeauna să te orientezi către ceva un pic mai ieftin decât bugetul pe care îl ai la dispoziție și astfel să te poți bucura de viață.

Gândește-te realist cu privire la cât de mult îți vei permite să plătești pe o casă, astfel încât să te poți bucura și de viață în același timp. Acestea fiind spuse, nu ar trebui să te concentrezi atât de mult pe a economisi bani încât să scoți din ecuație proprietăți care se încadrează la limită în buget, dar ți s-ar potrivi din toate punctele de vedere. Echilibrul este cheia.