Sursa foto: Nuscocitta.ro

Orice om își dorește propria lui casă, iar cei care trăiesc în orașe, își focusează atenția spre apartamente. Deși nu oferă posibilitatea de a grădinări, apartamentele au alte avantaje, deloc de neglijat. În primul rând, au avantajul de a fi situate în zone ceva mai centrale, cu acces la utilități și la transport în comun și în al doilea rând, necesită o muncă de întreținere mult mai mică.

Totuși, achiziția unui apartament poate să fie o adevarată bătaie de cap. Sunt extrem de multe detalii care contează și care pot contribui, în timp, la confortul locatarilor, așadar, fiecare mic detaliu trebuie să fie pus pe hârtie.

Care sunt principalele criterii de care trebuie să ții cont în momentul în care achiziționezi apartamentul?

  1. Calitatea construcției. Nu achiziționa un apartament ce se află într-un bloc construit prost. Înainte de a lua o decizie, încearcă să plătești un profesionist care să facă o analiză cât mai corectă a construcției. Sunt multe elemente care contează, începând cu structura de rezistență și terminând cu izolarea fonică și termică. Lipsa atenției îți poate genera o mulțime de cheltuieli și doze foarte mari de stres.
  2. Vechimea construcției. Contează extrem de mult anul în care a fost ridicat blocul de locuințe în care îți dorești apartamentul. În primul rând, sunt de evitat blocurile construite înainte de 1977, deoarece au trecut deja printr-un cutremur major iar acest lucru le-a slăbit din rezistență. De asemenea, blocurile vechi pot avea probleme destul de mari la instalații. Ai putea crede că un apartament vechi este mai ieftin decât unul construit recent, însă acest lucru nu este întocmai adevărat, în conditiile în care un apartament cu  3 camere in Nuscocitta are un preț asemanator cu al unui apartament vechi în aceeasi zonă.
  3. Poziția aparamentului și marimea lui. În funcție de poziția geamurilor, spre exemplu, poți să îți dai seama dacă apartamentul este unul răcoros sau nu. De asemenea, în functie de etajul la care se află, poți să îți dai seama cât de zgomotos este, lucru la care contribuie foarte mult și dacă exista o stradă circulata spre care apartamentul are vedere. Sunt mici detalii care pot face diferența.
  4. Mijloacele de transport în comun. Chiar daca ai mașina, s-ar putea ca ocazional să îți dorești să calătorești fără ea. Prezența autobuzelor, a metroului sau a tramvaielor are o importanță foarte mare.
  5. Utilitățile din apropiere. La capitolul utilități putem include piețele, magazinele, farmaciile, restaurantele, barurile și orice alt element care ar putea contribui la confortul pe termen lung. Îti vei dori să ai un spital relativ aproape, școli și grădinițe, parcuri și cât mai multe elemente de distracție.
  6. Vecinii. Nu achiziționa un apartament înainte de a-ți cunoaște vecinii. Este esențial să te înțelegi bine cu cei alături de care urmează sa locuiești. Încearcă să vorbești cu cât mai multe persoane care locuiesc în blocul pe care l-ai ales! În felul acesta poți obține și anumite informații utile despre comunitate.
  7. Administrația. De asemenea, trebuie să te asiguri că administrația este una cât mai eficientă și că rezolvă rapid eventualele probleme apărute.

Achiziția unui apartament înseamnă, de cele mai multe ori, acceptul de a trăi într-o anumită comunitate și de a împărți o clădire cu mai mulți oameni. Tocmai de aceea, trebuie să te asiguri ca această comunitate este perfectă și că acea clădire pe care o împărțiti are capacitatea de a genera confortul de care toata lumea are nevoie.

Nuscocitta iti intelege toate nevoile si iti propune spre vanzare apartamente care indeplinesc toate criteriile de mai sus.