Sursa foto Nuscocitta.ro

 

Probabil nu te-ai fi așteptat să te întrebi când se va muta propriul copil de acasă. Și-a terminat studiile și crezi că este momentul să își ia viața în propriile mâini. Dacă îi asiguri mereu tot confortul și toate cheltuielile, este firesc să nu vrea să plece de acasă. Să locuiască singur îl va ajuta să se maturizeze și va fi de bun augur pentru viitorul său trai cu propria familie. Un apartament spațios cu 2 camere este o investiție care merită luată în calcul. Analizează și ține cont de câteva sfaturi pentru ca traiectoria copilului tău să ia direcția dorită și să nu rămână ancorat în casa părintească mai mult decât este cazul.

Nu face totul în locul lui

Dacă dimineața când se trezește îl așteaptă pe masa micul dejun, iar la final vasele rămân nespălate pentru că știe ca are grijă altcineva să le spele, este clar un semn că s-a învățat să nu te ajute cu treburile casei. Dacă doar alege ce să își ia din frigider, însă nu are nici cea mai mică preocupare legat de ce se va găti la cină, din nou este un semn de exclamare. Este obișnuit ca tu să faci totul în urma lui, să îi bagi hainele în mașina de spălat, să îi schimbi lenjeria de pat, să îi prepari masa și să strângi în locul lui. Este grozav pentru el să știe că are parte de tot acest confort. Începe așadar, ușor, ușor să trasezi niște directive noi, astfel încât să primești ajutor în gospodărie.

Stabileste regulile casei

Pentru că tu ca părinte să nu ai în grijă mai mult decât ar trebui, începe să îi trasezi sarcini clare. Mai bine mai târziu decât niciodată. Dacă este vorba de făcut mâncare și știi că nu a mai făcut, oferă-i asistență, învață-l, însă nu merge pe prejudecata că va arde aragazul și că, decât să pierzi timp așteptând să facă el, mai bine faci tu. În felul acesta nu îi oferi ocazia să învețe. Ușor, ușor deleagă-i responsabilități clare. Chiar dacă nu ai facut-o până acum, nu înseamnă că lucrurile trebuie să rămâna în acelasi confort pentru el și de acum înainte.

Ia-l în calcul la cheltuieli

Probabil se află la primul lui job, știi că salariul nu este foarte mare și vrei să îl menajezi în continuare astfel încât plata întreținerii, a abonamentului la telefon să nu fie încă în grija lui. Începe să împarți cu el aceste cheltuieli. Fă-l să conștientizeze că luna de lună trebuie să își rezerve o sumă de bani pentru utilități (chiar dacă una simbolică). Educația financiară este foarte importantă în rândul tinerilor. Este bine să realizeze că banii nu înseamnă doar ieșiri în oraș, haine, excursii.

Fă-l să-și dorească un apartament doar al lui

Deschide subiectul mutării și realizează un plan pe hârtie, dacă crezi că este cu putință să îl ajuți financiar pentru a își achiziționa un apartament cu 2 camere. Ține cont că apartamentele noi din ansamblurile rezidențiale oferă o serie de avantaje precum bună compartimentare, spațiu generos, locuri de parcare, finisaje moderne. Città Residential Park este un ansamblu rezidențial poziționat într-o zonă foarte bună a Bucureștiului, aproape de metrou și o varietate de mijloace de transport în comun, astfel că o să vă fie ușor să vă vizitați.