Cartierele rezidențiale din București sunt din ce în ce mai numeroase și din ce în ce mai bine dotate. Majoritatea nu se află chiar în centrul orașului, ba din contră, se îndepărtează destul de mult de acesta, însă compensează printr-o mulțime de dotări:

  • Locuințe mai mari. Un apartament 2 camere într-un cartier rezidențial poate să aibă chiar și 70 de metri pătrați, ceea ce oferă suficient spațiu de desfășurare;
  • O comunitate de oameni cu aceleași obiceiuri. De regulă, în cartierele rezidențiale se mută cuplurile sau familiile tinere, care tind să aibă aceleași obiceiuri, ceea ce duce la sudarea unei comunități solide.
  • Multiple posibilități de achiziție. De regulă, un cartier rezidențial oferă atât apartamente 3 camere, de 2 camere și garsoniere, cât și locuințe pe pământ.  Astfel, opțiunile celor care doresc o locuință nouă sunt mai multe.

Chiar dacă ideea unui apartament rezidențial sună bine, o astfel de achiziție trebuie să aibă în vedere anumite dotări. Pe timpul iernii, spre exemplu, există o mulțime de servicii ce trebuie să fie asigurate și caracteristici foarte importante de care trebuie să beneficieze construcțiile.

Ce caracteristici trebuie să aibă un cartier rezidențial pe timpul iernii?

Servicii de dezapezire. Este extrem de important ca orice cartier de acest fel să aiba un serviciu propriu pentru îndepărtarea zăpezii. În caz contrar, mai ales dacă se află în afara orașului, sunt șanse foarte mari ca odată cu prima zăpadă să apară și primul blocaj. Serviciul nu trebuie să fie valabil doar în cartier, ci și pe drumul de acces către acesta.

O izolație cât mai bună a clădirilor. Este un alt criteriu care are o importanță foarte mare. Izolația trebuie să fie bună pe toate planurile, începând cu hidroizolația și terminând cu izolația termică. Evident, contează și izolația fonică, însă dacă ne referim strict la confortul fizic și la costuri, primele două sunt indispensabile. Un ansamblu de apartamente care este mult prea ieftin s-ar putea să aibă anumite lipsuri în acest sens, așadar, o informare cât mai bună este ideală.

Acces la mijloace de transport în comun. Acolo unde sunt mijloace de transport în comun sunt și drumuri fără zăpadă. De asemenea, flexibilitatea este mult mai mare, ai ales în momentele în care stratul de pe mașină este mult prea mare iar timpul nu este la fel de generos.

Dotarea cu un sistem modern de încălzire. Dacă este vorba despre o casă, este important ca aceasta să dispună de o centrală termică cu combustibil cât mai ieftin, în timp ce, dacă este vorba despre un apartament, încălzirea trebuie să vină de la o centrală comună. Asigură-te că indiferent de etajul la care te afli, căldura este prezentă chiar și atunci când temperaturile de afară sunt extreme. De asemenea, află cât mai multe detalii despre costurile de încălzire și modul în care a fost construit întregul sistem.

Toate aceste detalii tind sa fie neglijate de cumpărători, care își focusează atenția asupra poziției cartierului și asupra altor facilități. Odată ce vine iarna însă, se contureaza acut nevoia generată de ele iar lipsa lor poate să creasca în mod considerabil costurile.

Sursa foto: Pexels.com