Alegerea unei locuințe este o sarcină ce trebuie tratată cu maximum de seriozitate. Este o activitate ce nu trebuie realizată în grabă, ce necesita timp, răbdare și o analiza minuțioasă a pieței. Înainte de a verifica ofertele agențiilor imobiliare cu apartamente de vânzare în București, este indicat să întocmești o lista care să cuprindă dorințele tale cu privire la viitoarea locuință.

Pentru a înlesni căutarea răspunde-ți la întrebări simple legate de viitoarea locuință: Veche? Noua? Mare? Mica? Multe dormitoare? Living spațios? View îmbătător… Gândește-te cu atenție dacă ești dispus să investești în îmbunatățiri sau te orientezi către un apartament nou cu facilitați la cheie. Trebuie să iei în seamă faptul că costurile de achiziție pentru mobilier oricum vor fi însemnate.

Ia în calcul facilitățile zonei

Dacă ai făcut o lista cu preferintele personale, te poți orienta către alte detalii, cum ar fi zona și facilitățile de care poți beneficia pe termen lung.

Dacă iti dorești liniște ia în calcul o zonă rezidențială. Apartamentele puse pe piață de dezvoltatori în cartierele noi, rezidențiale sunt ferite de agitația specifică capitalei. La fel sunt și cel aflate în proximitatea parcurilor, însă acestea sunt mult mai scumpe. În cazul în care consideri că dinamismul Bucureștiului nu te afectează, te poți orienta către locuințe aflate în zone din apropierea spitalelor sau în vecinătatea școlilor.

Un alt aspect de care trebuie sa ții seama este legat de facilitățile care îți cresc gradul de confort, precum stații de metrou și mijloace de transport în comun. Accesul rapid la mijloacele de transport în comun te poate ajuta să economisești timp și resurse financiare pe termen lung. Chiar dacă dispui de mașină personală, traficul aglomerat al capitalei și lipsa locurilor de parcare te pot determina să o folosești mai puțin.

Prezența unui Mall în zonă poate fi un factor care îți va crește a calitatea vieții. Faptul că poți ajunge rapid să faci cumpărăturile zilnice/săptămânale, îți permite să petreci mai mult timp alături de cei dragi, deci nici acest aspect nu  trebuie trecut cu vederea.

Nu uita de grădinițe, școli, spitale!

Dacă în familie există copii, este important să cauți o locuință într-o zonă cu instituții de învățământ. Pentru cei mici naveta către școală poate fi copleșitoare, le poate scădea sistemul imunitar și poate afecta rezultatele școlare. Cum prichindeii au nevoie de spatii de joacă, este bine sa verifici înainte de a lua decizia finală, care sunt opțiunile în materie de parcuri și divertisment.

Chiar dacă în familie nu și-a făcut apariția încă un prichindel, este bine să analizezi aceste aspecte în perspectivă, întrucât un apartament reprezinta o investiție pe termen lung.

Prezența unei unități sanitare în apropierea locuinței, este un alt criteriu ce trebuie luat în seama.  Unitățile spitalicești cu centre de urgență permanente pot fi adevărate comori, când cel mic a făcut temperatură în miez de noapte.

Buget disponibil

Bugetul de achiziție nu trebuie trecut cu vederea, întrucât apartamentele din București nu sunt chiar ieftine. Costul apartamentului trebuie să fie unul decent, echitabil, în concordanță cu beneficiile oferite.

Trebuie sa ții seama, un apartament în centul capitalei va costa mai mult decât unul situat la periferie. Vechimea blocului, materialele de construcție utilizate la realizarea acestuia și modul de anvelopare, sunt elemente care influențează prețul locuinței. Etajul, suprafața și starea apartamentului sunt alte creierii ce trebuie luate în calcul, la achiziția unui nou cămin.

Un ultim aspect ce nu trebuie neglijat, în special în București este legat de disponibilitatea locurilor de parcare. În complexurile rezidențiale, există posibilitatea de a achiziționa împreună cu apartamentul și locul de parcare. În cartierele din centrul capitalei, poți închiria contra unei suma anuale unul dintre locurile puse la dispoziție de Primărie.