Piața imobiliară a cunoscut o adevărată expansiune în ultimii ani. Locuințele din aceste ansambluri rezidențiale sunt mai spațioase, mai aerisite și oferă confort mai mare față de cele construite în cartierele clasice.  Sunt mai potrivite pentru familiile tinere care doresc să se detașeze de agitația capitalei fără a fi nevoite să renunțe la avantajele vieții mondene și la joburile satisfăcătoare pe care le dețin.

Dezvoltatorii imobiliari implicați în proiectarea și extinderea acestor cartiere rezidențiale București au reușit să ofere o nouă perspectivă asupra vieții de oraș, datorită facilităților oferite prin intermediul utilităților dezvoltate în cadrul complexurilor rezidențiale.

Apartamentele din cartierele noi nu reprezintă doar spații de locuit perfect adaptate necesitaților oamenilor activi, sunt totodată și investiții solide în viitor, întrucât Bucureștiul se dezvolta cu o viteză amețitoare. Primul mare avantaj de care beneficiază cei ce aleg această soluție este, cu siguranță, suprafața utilă generoasă. Apartamentele noi sunt mai spațioase, mai aerisite și mai calde față de cele construite în perioada comunistă. Culorile vibrante, geamurile largi inserate și finisajele de calitate superioară sunt doar câteva dintre detaliile care îmbunătățesc atmosfera și cresc calitatea vieții.

Un alt aspect care surprinde la cartierele rezidențiale este legat de vârsta și calitatea locuitorilor. Tot mai mulți tineri aleg această soluție în detrimentul apartamentelor vechi situate în “buricul târgului”, fapt pentru care în complexurile rezidențiale se întâlnesc și se formează comunități proaspete, viguroase cu perspective asemănătoare asupra vieții. Alegerea unui apartament într-un cartier nou poate veni și cu prietenii noi.

Facilitați ale complexului rezidențial

Aceste cartiere sunt gândite pentru a găzdui comunități tinere, familii cu copii, cupluri dornice de distracție, deci au în apropiere toate elementele care să satisfacă necesitățile locuitorilor de relaxare, educație și culturalizare.

Scoli, grădinițe, creșe, centre de petrecere a timpului liber

Blocurile cu apartenente noi sunt situate strategic în proximitatea școlilor și a grădinițelor, astfel încât cei ce aleg să le achiziționeze să nu fie nevoiți să transporte copiii pe distanțe lungi către școlile și grădinițele din capitală.  

Pentru că sunt destinate familiilor tinere, sunt prevazute cu locuri de joaca și spații amenajate pentru relaxare și petrecere a timpului liber. Distanțele până la cele mai apropiate parcuri sunt de 600 -1000 m și pot fi parcurse în 7-10 minute de mers lejer pe jos.  

Numeroase cartiere noi au în imediata vecinătate și baze sportive bine organizate, aste că pot fi realizate antrenamentele obișnuite, fără a pierde timpul în trafic și fără a fi condiționați de temperaturile din exterior.

Mall-urile fac parte din viața cotidiană, iar dezvoltatorii au avut în vedere și acest aspect, fapt pentru care de la început proiectele au fost completate cu supermarket-uri care oferă acces la mai mult confort.

Infrastructură bine gândită

Cartierele rezidențiale sunt soluții accesibile și primitoare din toate punctele de vedere. Chiar dacă sunt situate la o anumita distanță față de centrul Capitalei, intervalul poate fi parcurs în doar câteva minute cu autoturismul personal sau mijloacele de transport în comun, întrucât infrastructura este bine pusă la punct.

Cartierele rezidențiale formate din blocuri cu apartamente, sunt pregătite să susțină și traficul de autovehicule aferent. Fiecare detaliu este gândit atent astfel încât viața locuitorilor sa fie simplificată, nu blocată!  Străzile de legătură din aceste zone sunt asfaltate, corect marcate și sunt mai aerisite față de aleile înguste ale cartierelor Bucureștene.

Locuri de parcare disponibile

Un alt lucru bun cu care vine un apartenent nou dintr-un cartier rezidențial este reprezentat de locul de parcare, care în alte sectoare a devenit un lux! Pentru a atrage, pentru a spori starea de bine și pentru a economisi timpul locatarilor, au fost gândite spații de parcare suficiente, care să suporte un număr mare de autoturisme.

În concluzie, apartamentele noi din cartierele rezidențiale bucureștene sunt atractive ca preț, aspect, facilități și confort oferit și sunt soluții tot mai apreciate de familie tinere care doresc să îmbunătățească viața.