Atunci când vrei să îți cumperi un apartament în București, indiferent dacă îl achiziționezi cu ajutorul unui credit imobiliar sau nu, îți dorești să ai parte de cele mai bune condiții care să te ajute să trăiești liniștit mulți ani.

De multe ori, fiind un începător în domeniul imobiliar și neștiind multe dintre detaliile care pot apărea, au fost și situații mai puțin neplăcute cu care s-au confruntat proprietarii. Tocmai din acest motiv, iată ce este bine să știi atunci când îți cauți apartamente de vânzare în București.

Trebuie să îți cunoști bugetul. Chiar dacă pot apărea cheltuieli suplimentare, neprevăzute, este indicat să îți stabilești un buget, un preț pe care ai fi dispus să îl plătești pentru un apartament, bineînțeles în funcție de numărul camerelor pe care ți le dorești. De exemplu, dacă vrei un apartament de două camere atunci, după ce inspectezi piața imobiliară, fă-ți calculele și stabilește-ți depozitul de bani disponibil. Dacă îți dorești un apartament de trei camere sau chiar o casă, atunci suma se schimbă și trebuie să ai pregătită o sumă mai mare de bani.

Acest factor te poate ajuta să îți ții sub control cheltuielile și să nu te întinzi mai mult decât ai putea susține. Ia în calcul faptul că apartamentul trebuie mobilat și utilat, fiind nevoit și acolo să mai investești. Mai mult ca sigur nu îți dorești să te îndatorezi și să nu îți poți acoperi plățile.

Verifică bine apartamentul înainte să îl cumperi. Dacă ai găsit blocul și apartamentul potrivit, trebuie să știi că este indicat să îl inspectezi foarte bine înainte de a lua decizia finală. Chiar dacă în blocurile noi nu s-a pus problema unor instalații deficitare, este indicat să le verifici cu atenție înainte. Verifică dacă apartamentul în care urmează să locuiești are toate țevile și îmbinările potrivite pentru a nu întâmpina probleme cu scurgerile de apă. Poți alege să mergi să vizionezi apartamentul împreună cu o persoană specializată, un instalator sau un electrician, care să îți spună la fața locului dacă totul este în regulă.

Fii atent la infrastructură, dar și la proiectele care urmează să se dezvolte. În apartamentul pe care ți-l vei cumpăra urmează să îți petreci o mare parte din timp, tocmai din acest motiv verifică și care sunt împrejurimile și ce îți pot oferi. Cu siguranță îți dorești un magazin aproape, o farmacie, poate chiar o grădiniță ori școală primară.

De asemenea, verifică și care este planul de dezvoltare pentru a nu te trezi că un alt bloc nou se va construi fix lângă fereastra ta. Când vorbim despre infrastructură, ține cont și de locul de parcare. Cu siguranță vei avea nevoie de propriul tău loc de parcare pentru că nu îți dorești să pierzi prea mult timp căutând un loc liber pe undeva prin zonă.

 

Sursa foto: Nuscocitta.ro