Pentru mulți dintre noi, cumpărarea unui apartament reprezintă una dintre cele mai mari achiziții pe care le facem într-o viață și, cu siguranță, știm deja cum ne dorim să arate înainte de cumpărarea lui. Este spațiul în care urmează să ne petrecem o mare parte din timp și tocmai din acest motiv, în funcție de necesități, trebuie să ne bucuram de confort în fiecare zi.

  • Când este momentul potrivit să îți cumperi un apartament?

Etapele varstei prin care trecem ne pot spune indirect și care este apartamentul care ni se potrivește, dar și când este momentul să ne mutam la casa noastră. În copilărie, cel mai bine este acasă, lângă restul familiei. Mutarea într-un apartament ar presupune responsabilități pe care încă nu le poți onora.  În adolescență, atunci când gândurile nu sunt în mod direct îndreptate către o familie numeroasă, dar ne dorim să plecăm din casa părintească pentru a ne croi un drum al nostru, ne gândim că ar fi bine să deținem o garsonieră, urmând să îi ia locul în timp, în câțiva ani, un apartament cu 2 sau 3 camere sau de ce nu, încă de la inceput un apartament modern cu două camere.

  • Care este apartamentul potrivit pe care trebuie să îl aleg?

Cel mai important criteriu pe care mulți dintre noi îl avem în vedere este spațiul pe care urmează să il avem, dar și compartimentarea acestuia.

Este momentul în care avem nevoie de libertate și cât mai mult spațiu pentru a ne desfășura în voie, tocmai de asta un apartament semidecomandat este soluția ideală, fie că vorbim despre unul cu două sau cu trei camere. De ce spunem asta?

Beneficiile apartamentelor decomandate sunt multe, printre care, cel mai important este spațiul aerisit de care ai parte. Într-un apartament semidecomandat te poți bucura de un living mare și spațios, care este separat printr-un hol de dormitor sau de celelalte două camere. O mare parte din zi o petreci în living, excluzând noaptea când mergi la culcare în dormitor, deci ai parte de spațiul de care ai nevoie. Un apartament semidecomandat îți oferă posibilitatea să îl mobilezi lejer și să te bucuri de  lucrurile pe care le ai adus în casă.

  • La ce trebuie să mai fiu atent când îmi cumpăr un apartament semidecomandat?

Sunt multe apartamente de vânzare în bucurești, iar inainte de a face marele pas, mai sunt câțiva factori importanti pe care trebuie să îi ai în vedere.

  • Unde îl alegi, într-un bloc construit nou sau într-un bloc vechi? Acest detaliu este important atunci când iei in calcul eventualele îmbunătățiri pe care trebuie să le mai faci. într-un imobil vechi vei fi nevoit să mai aduci bani în plus pentru deteriorările care apar, fiind o construcție veche, cu trecerea timpului, multe lucruri s-au mai schimbat ori s-au stricat. În schimb, într-o construcție nouă, blocurile nu mai au nevoie de îmbunătățiri deoarece vin deja cu cele mai avansate tehnologii și cu cele mai potrivite materiale.
  • Securitatea și siguranța este un alt aspect important pe care trebuie să îl cunoști înainte de cumpărarea apartamentului. Într-un bloc vechi, instalațiile sau circuitele este posibil sa aibă nevoie de o reîmprospătare. O dată mutat acolo, trebuie să le faci pentru a fi în siguranță. Un imobil construit recent va veni cu instalațiile potrivite, dar și cu siguranță datorită camerelor de supraveghere și paznicilor special angajați pentru siguranța locuitorilor.
  • Zgomotul. Daca ești o persoană liniștită, care își dorește liniște, atunci nu te gândi că un apartament în centrul orașului, în mijlocul aglomerației, ar fi soluția. Fiind trafic intens, nu te vei putea bucura niciodată de liniște. Însă, dacă optezi pentru un apartament într-un complex rezidențial care este departe de aglomerația intensa, te vei putea bucura de liniște.

În același timp, asigură-te că ai la îndemână, aproape, toate facilitățile de care ai nevoie. Magazine, restaurante, mijloace de transport în comun, parcare pentru automobilul personal, grădinițe, școli, toate reprezintă un criteriu important pe care trebuie să îl cunoști înainte de cumpărarea apartamentului. Cu siguranță nu îți dorești să pierzi mult timp până la un magazin pentru cumpărarea unui produs de care ai nevoie.

 

Sursa foto: Nuscocitta.ro