Dacă te-ai gândit recent să faci o investiție într-un bloc nou, cu scopul de a-l închiria trebuie să știi că există anumite preferințe. Pantelimon, Colentina, Berceni sau Crângași sunt câteva dintre cartierele ce păstrează prețul chiriei peste medie și astfel poți recupera în timp prețul apartamentului.

Pentru a afla dacă ieși sau nu în pierdere mai ales atunci când urmează să cumperi un apartament prin credit pentru o perioadă mai lungă de timp, atunci ar fi mai potrivit să compari rata lunară pe care ești obligat să o plătești la bancă cu valoare chiriei pentru zona respectivă și pentru nivelul respectiv de utilități. În ultima perioadă, mai ales în cartierele mai sus amintite, prețul chiriei ajunge să fie mai mare decât valoarea ratei lunare și de aceea ar putea fi considerate investiții destul de importante și mai ales avantajoase. Ca atare, dacă rata lunară ar putea fi acoperită din contravaloarea chiriei, atunci mai mult ca sigur nu te poți considera în pierdere.

Atunci când cumperi un apartament este bine să ții cont de câteva elemente importante:

Apropierea față de centru

Acesta este un prim aspect pe care trebuie să îl urmărești. Cu cât apartamentul va fi situat mai aproape de centru, cu atât prețul său va fi mai crescut. Și atunci când te numeri printre persoanele care doresc să investească într-o locuință nouă și nu accepți să treci dincolo de centura Bucureștiului, atunci ar trebui să identifici un complex rezidențial situat cât mai aproape de centru. Cartierul Nuscocitta se află într-o zonă destul de bună, în Pantelimon, fiind considerat un ansamblu rezidențial de mare valoare.

Mijloace de transport

Dacă vei opta pentru un complex rezidențial din afara Bucureștiului vei avea probleme cu mijloacele de transport. Va trebui să aștepți ore întregi pentru a ajunge la serviciu sau la școală și aceste lucruri pot fi considerate un mare dezavantaj. De aceea, este bine să alegi cu prudență, un apartament fiind considerată o investiție valoroasă, pe care nu o să o schimbi atât de des.

Distanța față de școală și centrele comerciale

Chiar dacă acum nu ai copii și poate că nici nu îți dorești să locuiești aici, trebuie să urmărești care este distanța față de școală și față de centrele comerciale. Poate cu timpul vei ajunge să locuiești aici și poate vei avea și o familie. Un ansamblu rezidențial trebuie să beneficieze de numeroase centre comerciale chiar în interiorul complexului, iar acest lucru poate fi considerat un plus și atunci când alegi să închiriezi.

Spații verzi și locuri de joacă

Cartierul Nuscocitta beneficiază de locuri de joacă pentru copii, dar și de spații verzi în care să te poți recrea după o zi aglomerată. De aceea, este bine să iei în calcul alegerea unor astfel de avantaje ori de câte ori vrei să faci o investiție pe viață.

Loc de parcare

Iată un alt lucru pe care locuințele noi îl au în comparație cu cele vechi. Un loc de parcare este prețios în București și dacă vei beneficia de posibilitatea de a-l cumpăra mai mult ca sigur nu vei mai fi stresat.

Confort maxim

Locuințele noi oferă o bună delimitare a spațiului interior, dar și cele mai bune condiții și un grad înalt de confort. Nu ezita să iei în calcul Nuscocitta ori de câte ori vrei să te raportezi la tot ceea ce este mai bun.