Achiziționarea unui apartament nu este o decizie ușoară de luat, mai ales că trebuie să știi să verifici mai multe detalii pentru a te asigura că vei avea parte de căminul pe care ți-l dorești. Pentru a te asigura că faci alegerea potrivită, în calitate de cumpărător, iată ce trebuie să urmărești!

În primul rând trebuie să știi care este tipul de locuință care ți se potrivește ție și familiei tale. Pentru câte camere optezi, cum vrei să fie compartimentat, dar și care ar fi suprafața optimă care s-ar încadra nevoilor tale?

Ia în calcul numărul camerelor chiar dacă nu ai o familie, pentru că viața ta se poate schimba în scurt timp și atunci trebuie să te adaptezi nevoilor. Indiferent de suprafața pe care o alegi, trebuie să te ghidezi după finisaje de calitate pentru apartamente, care să îți ofere confort și siguranță.

Garsoniera – este spațiul ideal pentru o singură persoană sau pentru un cuplu tânăr deoarece spațiul este mai restrâns. Vei regăsi un dormitor, care va avea și rolul de living, o bucătărie, baie și un hol. Anumite garsoniere, care dispun de un spațiu mai mare, pot avea și balcon, însă nu este valabil în toate cazurile. Există și varianta de garsonieră tip studio, care are încorporat într-o singură cameră bucătărie, dormitor și living. Pentru că are o suprafață mai mare, îți poți amenaja zona de dormitor, separat de zona de living.

Apartament cu 2 camere. De cele mai multe ori, apartamentele cu doua camere sunt compartimentate intr-un dormitor, un living, o bucatarie si o baie, dar si balcon. La apartamentele open space cu doua camere, poti avea zona de living si bucatarie in acelasi spațiu, nefiind despartite de niciun perete, ceea ce poate mari spatiul, din punct de vedere vizual. Este potrivit atât pentru o singură persoană, cât și pentru un cuplu sau chiar o familie cu un copil.

Apartament cu 3 camere. Apartamentele cu trei camere sunt deja mai mari și beneficiază de două băi, ambele mobilate și utilate cu cadă, duș, chiuvetă și ce mai este nevoie. De asemenea, sunt compartimentate prin două dormitoare, o zonă de living, o bucătărie și în funcție de suprafața apartamentului, unul sau două balcoane.

Apartament cu 4 camere. Este împărțit prin trei dormitoare, o bucătărie și două băi. Cele trei dormitoare pot fi modificate și folosite în funcție de nevoi într-o cameră de joacă pentru copil, o cameră de oaspeți, un living spațios.

Apartamentele decomandate îți oferă întimitate deoarece de pe hol se face intrarea în fiecare cameră, fără să fii nevoit să deranjezi alte camere. În apartamentele semidecomandate, intrarea în camere se face printr-o trecere dintr-o cameră în alta, iar alte camere sunt separate printr-un hol.