Pentru mulți oameni, cumpărarea unui apartament presupune una dintre cele  mai mari achiziții într-o viață, un angajament pe care se obligă să îl respecte pe termen lung, fiind vorba de zeci de ani. Si, pentru ca este o primă investiție costisitoare din punct de vedere financiar, de multe ori, dacă nu cunoști cele mai importante aspecte, dar și provocările pe care le poți întâlni într-un cartier, atunci pot apărea dificultăți. Iată ce trebuie să știi despre viitorul apartament, dar și cartierul în care urmează să te muți.

Trebuie să îți organizezi un plan financiar de la bun început. Achiziția unui apartament presupune un preț fix, dar și multe alte cheltuieli neprevăzute, care mai pot apărea. Sunt cheltuieli obligatorii pe care nu ai cum să le amâni sau la care să renunți. Fie că este vorba de schimbat ceva în casă, de mobilat, etc. Este important, ca pentru început, să ai un plan stabilit, o listă cu informații, criterii, avantaje, dezavantaje pe care să le ai în vedere, pentru a știi dacă este indicat să faci anumite compromisuri. Mai mult de atât este indicat un plan financiar pentru a știi de la început dacă te poți încadra cu  toate cheltuielile.

Să te decizi dacă vrei un apartament într-un bloc nou sau intr-un bloc vechi. Fiecare dintre cele două opțiuni vine cu avantaje, dar și viceversa, tocmai din acest motiv este indicat să cunoști termenii fiecărei opțiuni în parte.

Un apartament într-un bloc vechi, poate fi în centrul orașului, mai ales dacă acolo îți dorești să locuiești  sau depinzi de centru, insa dezavantajul este că nu sunt blocuri noi sau complexuri rezidențiale. Sunt necesare modificări care implică investiții suplimentare deoarece nu ai siguranța că vei găsi finisajele ori obiectele sanitare, care să fie pe gustul tău.

Într-un bloc nou, avantajul major este că ești primul proprietar și ai posibilitatea să îți alegi finisajele, încă din-nainte să se monteze. Dacă nu îți sunt pe plac cele puse la dispoziție de dezvoltator, poți alege alte modele care să fie montate, pentru un cost suplimentar. Beneficiezi de obiecte sanitare noi cu o  tehnologie de ultimă generație, care nu necesită alte intervenții. Apartamentele în blocuri noi sunt situate în apropiere de centru, în zone liniștite, cu propriile parcuri, zone de verdeață sau magazine.

Alegerea cartierului potrivit. Se dezvoltă tot mai multe cartiere rezidențiale, care pun la dispoziție o mulțime de facilități. Se crează locuri de joacă pentru copii, restaurante, magazine, farmacii în interior complexului pentru a facilita și optimiza cât mai bine timpul petrecut în apropierea casei. Cartierul ales trebuie să fie locul care să îți pună la dispoziție accesul facil către transportul în comun, către școli, grădinițe, spitale de stat sau clinici private, dar și locuri în care să te relaxezi precum parcuri sau grădini. Găsești o serie de apartamente noi în cartierul Pantelimon, locul care îți pune la dispoziție mijloace de transport, surse de educație prin intermediul școlilor, grădinițelor, spitale, dar și policlinici, parcuri și centre comerciale.