Cumpărarea unui apartament reprezintă o investiţie pe termen lung, pe care trebuie să o analizezi corect cu mult timp înainte de a lua o decizie. Locuinţa trebuie să fie locul de relaxare, care să îţi ofere confortul de care ai nevoie, dar şi facilităţile unui mediu înconjurător optim. De ce un cartier rezidenţial va fi întotdeauna soluţia potrivită pentru un apartament?

Un cartier rezidenţial în Bucureşti este locul în care beneficiezi de o mulţime de avantaje, printre care, cele mai valoroase fiind spaţiul apartamentului propriu zis, care de multe ori este cu mult mai mare faţă de un apartament într-un bloc vechi.

Alegerea cartierului rezidenţial din care să facă parte apartamentul este un alt criteriu important pe care trebuie să îl cunoşti înainte de a cumpăra un apartament. De-a lungul timpului s-au dezvoltat o mulţime de blocuri rezidenţiale noi, care promit în timp şi dezvoltarea mai multor facilitati. Însă, atunci când te muţi într-un apartament nou, ai nevoie deja de câteva facilităţi importante, printre care:

Centrala termica proprie. Acest lucru te va ajuta să economiseşti sume mari de bani pe termen lung în combinaţie cu o izolaţie termică pe măsură. Prin această metodă poţi controla uşor costurile apartamentului, iar căldura nu se va mai pierde datorită pereţilor şi geamurilor bine izolate.

Izolaţie rezistentă la incediu. Chiar dacă nu va fi cazul, pentru siguranţa ta şi a familiei este indicat ca blocurile din cartierele rezidenţiale să aibă o izolaţie potrivită. Pereţii, în momentul în care sunt construiţi să aibă materiale ignifuge.

Instalaţii sanitare noi. Sentimentul că te muţi într-o casă nouă, care este dotată cu toată aparatura de care are nevoie este de neînlocuit. Instalaţiile sanitare sunt elementele de care ai nevoie pentru a te bucura de un confort optim, aşa că verifcă de la început care este starea acestora şi pe baza căror tehnologii funcţionează.

Loc de parcare. În ziua de azi găsirea unui loc liber de parcare a devenit o adevărată provocare. Numărul blocurilor dintr-un cartier rezidenţial nu este niciodată prea mare pentru a nu oferi şi locuri de parcare suficiente. Construite după standarde înalte de calitate, dar şi de siguranţă, blocurile noi oferă metode moderne de eficientizare a fiecărui spaţiu, într-o incintă securizată şi monitorizată în permanenţă.

Magazine şi farmacii. Cu siguranţă nu îţi doreşti ca atunci când ai nevoie de un lucru în casă, să baţi un drum lung pentru a-l cumpăra. Magazinele care să fie întotdeauna aprovizionate cu tot ce este nevoie, dar şi farmaciile din apropiere sunt dotările pe care trebuie să le aibă incinta oricărui complex rezidenţial.

Spaţii verzi şi locuri de joacă. Pentru un aer cât mai curat şi aerisit, ai nevoie de spaţii verzi în jurul blocurilor. Te ajută să te relaxezi seara după o zi grea la birou sau pur şi simplu să ieşi la o mică plimbare atunci când îţi doreşti să faci puţină mişcare. Locurile de joacă sunt şi ele esenţiale în cadrul apartamentelor din blocurile rezidenţiale. Atunci când faci o investiţie pe termen lung, mai ales în ceea ce priveşte aciziţionarea unui apartament, cel mai probabil, de-a lungul timpului îţi va creşte şi familia. Copilul are nevoie de un spaţiu de joacă în care să meargă să se distreze alături de alţi copii de vârsta lui.