Achiziţionarea unui apartament într-o zonă centrală dintr-un oraş mare îţi poate pune la dispoziţie o mulţime de avantaje şi facilităţi pe termen lung. Fiind o investiţie ridicată şi mai ales care se poate întinde pe o perioada mare de timp, în funcţie de tipul de creditare pe care îl alegi, iată de ce un ansamblu rezidenţial reprezintă o alegere mult mai potrivită decât orice alt bloc din oraş.

Stilul de viaţă mult prea aglomerat ne determină pe cei mai mulţi dintre noi să ne cumpărăm locuinţe puţin mai retrase de agitaţia zilnică, într-o zonă liniştită, dar care să ne ofere acces rapid către orice mijloace de transport. Mai mult de atât, preţurile tot mai ridicate sunt şi ele un factor de decizie important atunci când vine vorba despre achiziţie.

 

Iată de ce un apartament construit într-un bloc ce face parte dintr-un ansamblu rezidenţial în Pantelimon poate fi alegerea ideală către o viaţă sănătoasă şi mult mai liniştită.

În primul rând, ansamblurile rezidenţiale îţi pun la dispoziţie apartamente noi construite în blocuri noi. Sunt construite nou blocuri cu o capacitate de sute de apartamente, iar suprafaţa pe care se întinde fiecare apartament în parte este cu mult mai generoasă faţă de apartamentele din blocurile vechi, construite înainte de comunism. Sunt compartimentate pentru a maximiza cât mai bine spaţiul din interior, dar şi pentru a le oferi viitorilor proprietari cât mai mult loc pe care să şi-l mobileze după bunul plac. Blocurile vechi vin deja de la alţi proprietari, care la rândul lor au făcut modificările necesare pentru a se adapta. Este foarte greu să găseşti un apartament vechi în care să nu mai fie nevoie de nicio îmbunătăţire sau modificare.

Ansamblurile rezidenţiale sunt construite şi cu locuri de parcare sau parcare subterană ce are locuri disponibile pentru fiecare apartament în parte. Problema locurilor de parcare este din ce în ce mai mare în aglomeraţia zilnică a oraşului. Nu găseşti aşa uşor un loc liber şi, chiar dacă vrei să plăteşti un loc la primărie, tot nu ai posibilitatea pentru că mai mult de 90% sunt deja plătite. Blocurile noi, încă din procesul de construcţie iau în calcul şi locurile de parcare pentru fiecare apartament în parte. Iar ce este şi mai avantajos este faptul că preţul locului de parcare este deja inclus în preţul final al apartamentului.

Blocurile din ansamblurile rezidenţiale nu sunt aglomerate. În centrul oraşului blocurile sunt construite atât de aproape încât fără să te străduieşti prea mult poţi să vezi ce are vecinul în casă. Nu oferă spaţiu, soarele nu îţi poate pătrunde în casă din cauza înălţimilor mari ale blocurilor vecine. În schimb, în ansamblurile rezidenţiale se regăsesc blocuri cu distanţe mari unul faţă de celălalt, cu zone de verdeaţă şi parcuri între blocuri, toate pentru a crea o zonă cât mai confortabilă acasă.

Pe lângă aceste criterii importante, ansamblurile rezidenţiale pun la dipoziţie şi alte avantaje precum preţuri mult mai ieftine, finisaje şi materiale de calitate care sunt complet noi, cu perioadă de garanţie valabilă, transport facil către orice zonă a oraşului, atât cu maşina personală, cât şi cu mijloacele de transport în comun, acces către centre comerciale, mall-uri, şcoli, grădiniţe, spitale, clinici private, etc.